Skidor och skidåkning i Funäs

Skidor i fjällen

Att åka skidor kan vara rogivande, fysiskt utmanande och ibland svårt, men det är alltid roligt (och kallt)!
Om du vill åka längdskidor i preparerade skidspår eller på tur uppför en nysnöad fjällkam finns det goda möjligheter till detta i fjällområdet Tänndalen och Ramundberget.

Vill du hellre känna adrenalin-kicken av att åka alpint/slalom i stenhård lutning nedför en skidbacke i Funäsdalen så finns det ett stort utbud av alpina skidanläggningar att besöka. Många har bekväma stolbanor som snabbt tar dig upp till topparna!

Om skidor och skidåkning i Funäsdalen

Det finns över 135 alpina nedfarter fördelat på flera stycken alpina skidanläggningar i Funäsdalsområdet. Du kan åka gröna, blåa, röda och till och med svarta nedfarter. Det finns alltså gott om utrymme för såväl erfarna skidåkare som helst åker svåra pister och nybörjare/barn som hellre åker lite långsammare och inte lika brant utförs.

Med lite långsammare skidåkning på längdskidor kan du välja på över 300km preparerade spår. Vill du gå på tur finns det 450km med kryssade/rösade leder. Perfekt för en solig dag med skidåkning på Fjället.

Hyra skidor

Givetvis finns det längdskidor att hyra i Funäsdalen. Det finns även gott om skiduthyrningar i anslutning till alpina skidanläggningar. Att hyra skidor kan vara en mycket god idé om du är turist eftersom du då alltid får nya fräscha och underhållna skidor.